Fotók: MLC

BIOGRAPHY | ÉLETRAJZ

 Ági nemrégiben adta ki első két dalát. Annak ellenére, hogy intenzíven koncertező előadóról van szó, akit gyakran hallhattok élőben Szegeden, és környékén, most végre azok i hallgathatják őt, akik esetleg a világ más pontjain élnek, így csak a YouTubeon jutnak hozzá a friss felvételekhez, és nem tudnak személyesen is jelen lenni a koncerteken. Ennek ellenére mi az MLC-nél szívből reméljük, hogy figyelemmel követitek Ági munkásságát, és el fogtok majd látogatni koncertjeire, legyen az akár szóló est, akár egy-egy nagyzenekaros, vagy triós fellépés a bandákkal, melyekkel turnézik. Kövessétek őt Facebookon, és iratkozzatok fel a YouTube csatornájára, hogy képben legyetek folyamatosan frissülő tartalmaival! És életútjáról A lap alján olvashattok a szerző saját megfogalmazásában.DISCOGRAPHY | Legutóbbi kiadványok

Ági: Fáj a Szívem (2019, DK)

Ági: Múló az Élet (2019, DK)

SOCIAL MEDIA | KÖZÖSSÉGI OLDALAK

 

FACEBOOK PAGE

INSTRAGRAM FEED

YOUTUBE CHANNELCONCERTS | KONCERTEK

A közelgő koncertdátumokért keressétek fel Ági Facebook oldalán az Események fület!

For upcoming concert dates check Ági's Facebook page!

Ági's bands | Ági zenekarai

Take Three

image14

A Take Three egy trió két énekessel (D Nagy Ágnes és Raffai Éva) és egy gitárossal (Szalvai Ádám). Az együttes főként jazz sztenderdeket dolgoz fel, de előkerülnek pop dalok is.

The Take Three is a trio with two vocalists (Agnes D Nagy and Eva Raffai) and a guitarist (Adam Salvai). The group mostly plays jazz standards, but sometimes there are also some pop songs as well. The band's hometown is Szeged, Hungary. 


www.facebook.com/takethreejazzband

Grumpy Cats

image15

Gyuris Vivien - ének
D Nagy Ágnes - ének/vokál/kazoo
Szalvai Ádám - gitár
Niels Otto Pedersen - basszusgitár/ének/vokál
Tóth István - dob/csörgők
Préda-Kovács Zsolt - szaxofon/billentyű 


www.facebook.com/cutebutgrumpy/ 

Csiga Duó Gyermekzenekar

image16

Interaktív, zenés gyermekműsorunk fesztiválok, városi rendezvények, falunapok, céges családi napok, óvodai programok állandó produkciójaként sok ezer kisgyermek arcára varázsolt már mosolyt! 


www.facebook.com/csigaduo.gyermekzenekar/ 

Kezdetek

Minden úgy kezdődött, hogy otthon nekünk volt és van is egy zongoránk, amin Édesanyám tanult játszani. Mikor 3 éves voltam, gondolkodtak az eladásán, viszont én szemfüles voltam és megijjedhettem, mert elkezdtem érdeklődni a zongora iránt - néha biztos oda somfordálhattam és pötyögtem rajta - miután anyuék úgy gondolták nem adják el, hátha nekem is kedvem támad hozzá és megtanulok játszani rajta. Édesanyám is tanult énekelni, Kun Papim, Mamim is zenekedvelő ember volt és van még egy különleges story a családból. Anno kántort kerestek Kunmadarasra és meghallgatást rendeztek, amire az én üknagypapám jóval a meghallgatás, sőt a megfelelő emberke kiválasztása után esett be, viszont úgy gondolta a bizottság, hogy még őt is meghallgatják, nem ismertem az üknagypapámat és nem tudok róla többet, de azt igen, hogy őt választották kántornak.  

Sulik

Általános Iskola 2. osztálytól kezdtem el szolfézst és zongorát tanulni, mivel a szüleim szerettek volna egy év próbát tenni, hogy hogy megy a suli, szerencsére annyira ment, hogy ne fért volna bele a zenesuli. :) Karcagról az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézményből jártak át tanárok a sulinkba zenét tanítani, ami nekem megfelelő módon adta meg a zenei alapokat. Zongora tanáraim: Dusik István és Dr. Debreczeniné Géczi Anikó voltak Nem mellesleg a szakdolgozatomat az intézmény történetéről írtam! Az általános suli felsőben belepillanthattam a kóruséneklés alapjaiba is, ahol szólót is kaptam (bár a kórus túlzás volt, mert általában egy szólamban énekeltünk, de attól egy élmény volt számomra, hogy több emberrel közösen énekelhetek). Középiskolai tanulmányaimat már kicsit célzottabban az ének felé irányítottam. Szolnokra költöztem koliba, hogy a Tiszaparti Gimnázium ének szakán megszerezhessem az érettségit és emelt óraszámban tanuljak éneket. Ebben az intézményben a kórusélet virágzott, csodás lánykarunk volt, ami nagyon jól működött és szerintem még most is működik Almainé Szabó Gabriella és Barnáné Bende Andrea vezetésével. Sokat köszönhetek nekik, mivel a lehető legjobb módon fejleszti a hallást a többszólamú éneklés és itt is kaptam szóló szerepet. A kórussal voltunk Finnországban és rengeteg helyi szereplésünk volt.

Viszont ez nekem még önmagában nem volt elég, úgy hogy mellette még jártam Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol folytattam a zongora játékot és pluszban klasszikus éneket kezdtem tanulni, de szintén csak a 2. középiskolai évemtől. Zongorát tanított: Szudi Mária, Éneket tanított: Erdélyi Erzsébet Megtanultam, hogy az énekléshez milyen szinten kell a lélek, a kiegyensúlyozottság, hogyan kell figyelnem az apró lélegzetvételekre, mindenre, hát mondhatom nem egy egyszerű dolog. :D

A szívem valami miatt Szegedre húzott, hogy a továbbiakban a Juhász Gyula Pedagógusképző karán tanulhassak és Szegeden éljem tovább az életemet. Itt is államvizsgáztam sikeresen. Az Argenteus vegyeskar tagjaként már külföldi versenyeken is részt vehettem. Imádtam a kórus tagja lenni, itt még jobban kialakult a zenei hallásom, hiszen volt hogy akár 12 szólamban is énekeltünk, de a 8 az megszokott volt bőven. :) Itt is tanultam tongorázni, énekelni. Az éneklésben egyre jobban nyílt a hangom, amit - Isten nyugosztalja! - Laczi Júlia tanított. Zongorát: Dr. Dombiné Kemény Erzsébet

Valahogy nem bírtam befejezni a tanulást így elkezdtem egy Okj-s képzést a Premier Művészeti Szakgmnáziumban, ami első nekifutásra csak fél évig csináltam párkapcsolati krízis miatt, ha így lehet mondani, aztán valahogy az utam visszaterelt - de még milyen jól tette - a Premierbe, hogy fejleszthessem a hangomat, a világ legjobb tanárnéniével, Biacsi Barbarával, akitől még a mai napig is tanulok. Életem legjobb döntése volt, mert innentől ívelt felfelé a zenei karrierem, ha lehet már így mondani a jelenlegi állapotot.

Take Three

Alapítottunk két osztálytársammal, mostmár legjobb barátaimmal egy zenekart, a Take Three triót, amit gőzerővel hajtunk most is. Járjuk Szeged pub-jait, kocsmáit, éttermeit, szórakozóhelyit. Egyre többen keresnek fel minket, akár lánykéréses aláfestős kéréssel, vacsis aláfestős zenei kéréssel, amit csak eltud képzelni az ember kapcsolódási pontként a zenével... :D

Változatos a repertoárunk, hiszen a listánkban megfordulnak jazz standard-ek, blues dalok, francia chansonok, francia populáris dalok, régi magyar slágerek, populáris magyar dalok és külföldi populáris dalok is. Egy igazán jól összeszokott banda vagyunk, akik nagyon egymásra vannak hangolódva lelkileg, ami bizony nélkülözhetetlen az igényes, jó zenében.

Grumpy Cats

Imádom, hiszen benne van, hogy cicáááááááák! Esküvőket, bulikat vállalunk, de nem ám olyan mulatós zenét játszunk, hanem olyan igényes nem túl régre visszanyúló pop, funky, magyar rock zenéket. 

Csiga Duó

Nagy kedvencem, hiszen gyerkőcöknek énekelünk saját, vagyis Mihály Csabi által szerzett gyerekdalokat, melyeket interaktív módon adunk elő. Nagy utazók vagyunk, hiszen ezzel a formációval országszerte járjuk az ovikat, bölcsiket évente egy-egy vagy akár több alkalommal is. Zárójelben:   Szoktam Idősek Otthonába is járni a munkahelyem (Szegedi Látványszínház) keretei belül egy Dallamos Emlékek címmel ellátott régi magyar slágerekből összeállított csokorral, amellyel nagy örömöt vagy legalábbis pár boldog percet szerezhetek az időseknek, akik borzasztóan hálásak szoktak lenni ezért.

Zárásul

Fú, hát már nagyon sok mindent leírtam magamról.. Eddig ezeket még soha nem összegeztem ám. A nem mostanában megszületett, de mostanában kiadott két dalom mindkettője mély érzelmi alapú, persze a többinek is mély érzelmi alapjai vannak, de a Fája szívem c.-ű dalom volt a legmeghatározóbb a zenei életemben, vagy a dalszerzésben. Volt előtte is próbálkozás egy koszos melléképületben, ahonnan született egy dal, mi senkit sem zavar...csak vicceltem, szóval annak a címe az Elindultam, de az még nem volt teljesen az enyém, egy baráttal írtuk közösen.


A Fáj a szívemnek elég tragikus volt a bölcsője, egy szakításból indult, amit nagyon megszenvedtem, kiszakadtam az életből, depis voltam sokáig, megéltem egy igazán mély pontot, nem is gondoltam, hogy létezik olyan szint. MEG KELLETT ÍRJAM, ki kellett írjam magamból - erre gondoltam, különben megpusztultam volna. Akkoriban egy nyomdában dolgoztam és már nem éreztem a lelkemet a testemben, elkezdtem agyalni dallamon, szövegen az éjszakás műszak végén és ahogy haza értem leültem azonnal a szintimhez, aznap este meg is született ez a mély érzelmekből, fájdalmakból táplálkozó dal, aminek a megszületése, kiírása rengeteget segített a továbbiakban, a feldolgozásban.

Azt hiszem egyelőre ennyi...folyt. köv. :)